Tutustu resepteihimme
Tuotteemme tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet terveelliseen ja hyvänmakuiseen ruoanlaittoon
Löydä ruokaohjeidemme joukosta uusia ideoita ruoanlaittoon!
Muikkurönttöset
Valmistusaineet
rieskataikinaa
muikkuja
suolaa
Kitkan levitettä
Valmistusohje
Kaulitse taikinasta pyöreitä, ohuita levyjä, halkaisijaltaan noin 12 cm. Lado muikkuja rieskan päälle, mausta. Rypistä kuten rönttöset. Päälle levitettä ja paista 300 asteessa noin 10 min.
rieskataikinaa
muikkuja
suolaa
Kitkan levitettä
Valmistusohje
Kaulitse taikinasta pyöreitä, ohuita levyjä, halkaisijaltaan noin 12 cm. Lado muikkuja rieskan päälle, mausta. Rypistä kuten rönttöset. Päälle levitettä ja paista 300 asteessa noin 10 min.
Siikakeitto neljälle
Valmistusaineet
500 g perattua siikaa
500 g kuorittuja perunoita
200 g suikaloituja juureksia
100 g Kitkan levitettä
tilliä, suolaa ja maustepippuria
Valmistusohje
Fileroi siiat, keitä ruodoista liemi suolan ja pippurien kanssa. Laita puolet Kitkan levitteestä kattilaan ja lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja anna hautua noin 5 minuuttia. Kaada kuuma siiviloitu liemi päälle ja hauduta kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää paloiksi leikatut siikafileet ja lopuksi loput levitteestä koko ajan sekottaen. Lisää hakattu tilli ja kiehauta.
500 g perattua siikaa
500 g kuorittuja perunoita
200 g suikaloituja juureksia
100 g Kitkan levitettä
tilliä, suolaa ja maustepippuria
Valmistusohje
Fileroi siiat, keitä ruodoista liemi suolan ja pippurien kanssa. Laita puolet Kitkan levitteestä kattilaan ja lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja anna hautua noin 5 minuuttia. Kaada kuuma siiviloitu liemi päälle ja hauduta kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää paloiksi leikatut siikafileet ja lopuksi loput levitteestä koko ajan sekottaen. Lisää hakattu tilli ja kiehauta.
Täyte uuniperunoille
Valmistusaineet
100 g Kitkan levitettä
100 g raejuustoa
2 kpl valkosipulin kynttä
50 g graavilohta suikaleina
tilliä hakattuna
Valmistusohje
Sekoita raejuusto, lohi, tilli ja valkosipuli. Lisää huoneenlämpöinen Kitkan levite ja laita seos jääkaappiin maustumaan.
100 g Kitkan levitettä
100 g raejuustoa
2 kpl valkosipulin kynttä
50 g graavilohta suikaleina
tilliä hakattuna
Valmistusohje
Sekoita raejuusto, lohi, tilli ja valkosipuli. Lisää huoneenlämpöinen Kitkan levite ja laita seos jääkaappiin maustumaan.
Kalakuorrute
Valmistusaineet
Kitkan levitettä 1 osa
Juustoraastetta 2 osaa
Korppujauhoja 1 osa
Valmistusohje
Sekoita ainekset keskenään. Laita kalafileet uuninkestävään vuokaan ja mausta. Levitä kuorrute fileiden päälle ja laita 175 asteiseen uuniin ja kypsennä.
Kitkan levitettä 1 osa
Juustoraastetta 2 osaa
Korppujauhoja 1 osa
Valmistusohje
Sekoita ainekset keskenään. Laita kalafileet uuninkestävään vuokaan ja mausta. Levitä kuorrute fileiden päälle ja laita 175 asteiseen uuniin ja kypsennä.
Särkimajoneesia
Valmistusaineet
2 dl majoneesia
1prk särkisäilykettä
1 kuusamon ryvässipuli
1 rlk sinappia
1 kynsi valkosipulia
hienonnettua tilliä
mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Valuta särkisäilykkeestä öljy. Hienonna sauvasekoittimella. Sekoita majoneesi ja mausta makusi mukaan.
Erinomainen lisäke esimerkiksi uuniperunoille tai frittimuikuille!
Kitkan savumuikkukeitto
Valmistusaineet
1 prk savumuikkua
Keittopohja;
n.500 g kiinteämaltoista perunaa, esim. Van Goch
100 g hienonnettua kuusamon ryvässipulia
n. 1 ltr kalalientä
2 dl kuohukermaa
Valkopippuria, maustepippuria
Tilliä
Valmistusohje
Keitetään kuten perinteinen suomalainen lohikeitto