Skip to main content

Tutustu resepteihimme

Tuotteemme tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet terveelliseen ja hyvänmakuiseen ruoanlaittoon

Löydä ruokaohjeidemme joukosta uusia ideoita ruoanlaittoon!

Muikkurönttöset
Valmistusaineet
rieskataikinaa
muikkuja
suolaa
Kitkan levitettä

Valmistusohje
Kaulitse taikinasta pyöreitä, ohuita levyjä, halkaisijaltaan noin 12 cm. Lado muikkuja rieskan päälle, mausta. Rypistä kuten rönttöset. Päälle levitettä ja paista 300 asteessa noin 10 min.
Siikakeitto neljälle
Valmistusaineet
500 g perattua siikaa
500 g kuorittuja perunoita
200 g suikaloituja juureksia
100 g Kitkan levitettä
tilliä, suolaa ja maustepippuria

Valmistusohje
Fileroi siiat, keitä ruodoista liemi suolan ja pippurien kanssa. Laita puolet Kitkan levitteestä kattilaan ja lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja anna hautua noin 5 minuuttia. Kaada kuuma siiviloitu liemi päälle ja hauduta kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää paloiksi leikatut siikafileet ja lopuksi loput levitteestä koko ajan sekottaen. Lisää hakattu tilli ja kiehauta.
Täyte uuniperunoille
Valmistusaineet
100 g Kitkan levitettä
100 g raejuustoa
2 kpl valkosipulin kynttä
50 g graavilohta suikaleina
tilliä hakattuna

Valmistusohje
Sekoita raejuusto, lohi, tilli ja valkosipuli. Lisää huoneenlämpöinen Kitkan levite ja laita seos jääkaappiin maustumaan.
Kalakuorrute
Valmistusaineet
Kitkan levitettä 1 osa
Juustoraastetta 2 osaa
Korppujauhoja 1 osa

Valmistusohje
Sekoita ainekset keskenään. Laita kalafileet uuninkestävään vuokaan ja mausta. Levitä kuorrute fileiden päälle ja laita 175 asteiseen uuniin ja kypsennä.
Särkimajoneesia

Valmistusaineet
2 dl majoneesia
1prk särkisäilykettä 
1 kuusamon ryvässipuli
1 rlk sinappia 
1 kynsi valkosipulia 
hienonnettua tilliä 
mustapippuria myllystä

Valmistusohje
Valuta särkisäilykkeestä öljy. Hienonna sauvasekoittimella. Sekoita majoneesi ja mausta makusi mukaan.

Erinomainen lisäke esimerkiksi uuniperunoille tai frittimuikuille!

Kitkan savumuikkukeitto

Valmistusaineet
1 prk savumuikkua

Keittopohja; 
n.500 g kiinteämaltoista perunaa, esim. Van Goch
100 g hienonnettua kuusamon ryvässipulia
n. 1 ltr kalalientä
2 dl kuohukermaa 
Valkopippuria, maustepippuria 
Tilliä

Valmistusohje
Keitetään kuten perinteinen suomalainen lohikeitto